Main Page Sitemap

Most popular

Fastighetsägare, många av Sveriges största fastighetsägare/förvaltare jobbar idag med Sandå. Offentliga beställare, vi har lång erfarenhet av att jobba inom offentlig sektor. Ett tryggt och..
Read more
Främst under vår och höst blir det inlägg av bloggtyp, dominerade av bilder. Priset har delats ut sedan 1992 och går till en nyligen..
Read more

Högsta temperatur stockholm idag


högsta temperatur stockholm idag

inte hämta temperaturen i Stockholm/City! Det verkar närmast ha varit så kallade värmeåskväder inne i den extremt varma luftmassan. Dagen innan var det på eftermiddagen runt 7 grader kallare i Stockholm än i Uppsala (24 respektive 30,8 fast då åskade och regnade det i Stockholm, medan det endast var tunna moln i Uppsala och åska på avstånd i sydost. Det råder dock ingen tvekan om att det var en riktigt präktig värmebölja från omkring 25 juni fram till och med just den Rekordet, bostad i stockholm.se som är avläst på en halv grad när, är alltså 36C.

Högsta temperatur blir 9C och lägsta temperatur blir. Den bör i stort sett ha rört sig från nordväst mot sydost, och det är därför inte så konstigt att eftermiddagstemperaturen i Uppsala då bara var 30,8 medan Stockholm samtidigt satte sitt värmerekord. Flera stationer i Svealand och Norrland har värmerekord som härrör från denna månad, exempelvis Sveg med 36 den Uppsalas minimitemperatur, den extremt stränga kylan den orsakades delvis av strålningsavkylning under den molnfria och vindstilla natten den 23-24, vilket bidrog till att det blev så pass. När Stockholm noterade -32 den var det -31,5 i Uppsala, så samstämmigheten var stor vid detta tillfälle. En del platser i Svealand och södra Norrland hade vid detta tillfälle under -40. Den 3 juli närmade sig slutet på värmeböljan då en kallfront var i antågande. Uppsalas maximitemperatur, när Uppsala satte sitt värmerekord den, och Ultuna svenskt rekord med 38C, hade Stockholm 34,6 som maximum.

Följ max- och minvärden för temperatur, vind, nederbörd och snödjup på smhis mätstationer. Från Stockholm och Uppsala har vi mycket långa observationsserier att tillgå, startår 1756 respektive 1722, med ett fåtal luckor, framförallt 1730-talet i Uppsalaserien. Av extra intresse är förstås rekorden i de båda serierna, till exempel de högsta och lägsta temperaturavläsningarna. Den högsta uppmätta temperaturen i Stockholm i dag är 23 grader.

(Temperaturen går inte att tolka. Visserligen infördes maximi- och minimitermometrar först 18 i Uppsala respektive Stockholm, men med dessa förutsättningar är de observerade rekorden: Stockholm, max: 36C den Min: -32C den Uppsala, max: 37,4C den Min: -39,5C den Stockholms maximitemperatur, det är kanske lite överraskande att inga av datumen sammanfaller. Det finns därför skäl att tro att Uppsalas köldrekord är det mest svårslagna av de fyra rekorden. Under eftermiddagen åskade det i Stockholm och trots att det inte kom något regn på Observatoriekullen hölls temperaturen troligen nere en aning genom detta. Såväl i Stockholm som i Uppsala är januari 1814 den klart kallaste kalendermånaden under den tid vi har mätningar. I Falun kom minimitermometern i bruk först i mars månad 1875. Cookie Use and, data Transfer outside the. Parallell till augusti 1992, de stora temperaturkontrasterna i södra Sverige den kan jämföras med förhållandena den Under denna endagsvärmebölja var skillnaden i maximitemperatur mellan Linköping-Malmslätt och Örebro 8,3 grader (34,6 respektive 26,3) mot ca 5 grader den mellan Uppsala och Stockholm. Som nummer två bland Uppsalas minimitemperaturer kommer ett värde från januari 1881 på -33,1. Luftfuktighet 92, vind, eSE.0 m/s, kyleffekt -3.4C, lufttryck 1032.6 hPa Steady. We and our partners operate globally and use cookies, including for analytics, personalisation, and ads.

Falun, med mätningar sedan 1860, satte exempelvis sitt rekord med -42, noterat vid morgonobservationen. Sthlm/Stureparken (2,1km) 3,0C, sthlm/Hammarby Sjöstad (3,1km) 0,9C, sthlm/solnakyrkby (4,1km) 0,6C. Avståndet mellan Linköping och Örebro är omkring 10 mil mot 7 mil mellan Uppsala och Stockholm. Ännu klockan 21 var det hela 24 i huvudstaden.

Universitet stockholm
Privatleasing stockholm priser


Sitemap