Main Page Sitemap

Most popular

One variation in bramble scoring that is sometimes used is the 1-2-3 Best Ball method of scoring: The one low ball among team members on..
Read more
Här har vi haft allt ifrån bolagsstämmor, modeshower, klädförsäljning, konserter, och privata fester. Inne på hemsidan kan du läsa mer om datum och bokning. Vi..
Read more

Gamla uppsala högar pulka


gamla uppsala högar pulka

liknande saker, antingen det nu varit oansvariga och oseriösa nyhedningar som inte riktigt vet hur man skall bete sig offentligt. Nu har Fastighetsverket och Uppsala Museum gripit in, som sagt och så blir det nog bäst Det är en ren skyddsåtgärd från samhällets sida. Hör det till någon normal ordning oavsett vilken religion man nu har, eller vad man säger sig tro på att stå och skära sig i fingrarna, när man ska fira bröllop? Enligt närboende har staketet närmast Uppsala gamla kyrka tidigare vintrar tagits bort och flera föräldrar tycker att staketet helt eller delvis kan tas bort ifall det inte gör någon nytta längre. 2015 tog Statens fastighetsverk över förvaltningen av Uppsala högar från Riksantikvarieämbetet. Att delar av staketet monterats bort tidigare vintrar, är inte något han känner till, men säger att det kan ha skett under Riksantikvarieämbetets tid som förvaltare. Fastighetsverket och Gamla Uppsala Museum gemensamt satt ned foten vad det gäller Uppsala Högar. Nu har Fastighetsverket äntligen tröttnat på allt slitage, och satt ned foten. Dessutom hölls hela arrangemanget utanför Fastighetsverkets mark, utanför själva fornminnet, och på en plats som Gamla Uppsala Museum fått vara med och godkänna. ( fotokälla, se här har man nu ett slags svårförklarlig lust att stå och skära sig, kladda med mensblod och andra liknande saker när man firar bröllop, ja då tycker jag faktiskt att man kan göra det hemma hos sig själv, för på offentliga platser. Tänk dock på att försiktighet måste iakttas för att undvika skador på både mark och människor vid åkning. Gamla Uppsala är en del av ett naturreservat, och där gäller en skötselplan, som är fastställd av Länsstyrelsen, vilket också är värt att beakta.

Kanske är det du som vinner ett pris i skattjaktstävlingen! Man kan ju fråga sig, varför den person som skulle vara Gode eller Ceremoniledare lät det här fortgå, och inte avbröt alltihop. Sedan lång tid tillbaka har unga bo i fredriksdal helsingborg som äldre ortsbor och turister vistats i Gamla Uppsala fornlämningsområde och använt den vackra och monumentala miljön till olika former av rekreation. Jag själv har hållit ett Midsommarbröllop vid Gamla Uppsala så sent som förra året (se under Bröllop i artikelarkivet ovan) och lagt ut hela ceremoni-texten dessutom. I museet erbjuds visningar och aktiviteter under sportlovet. Vid Externsteine i Tyskland, slutligen ett område som är förklarat både för Natur- och Kulturskyddsområde och tillhör ett av det landets mest berömda kultplatser, har det tyvärr också förekommit fornsederi. Ingen hade väl protesterat om det skedde på avskild plats, eller på mark som de här tomtarna själva ägt om de nu alls har någon. Nu har Riksantikvariearbetet och länsstyrelsen gjort bedömningen att högarna kan beträdas av allmänheten igen.


Sitemap