Main Page Sitemap

Most popular

Tack för alla vackra bilder! Cityterminalen ligger mitt i Stockholms city. We have a well-equipped photo and film studio in central Stockholm where we work..
Read more
Vi erbjuder också hjälp med finansiering via billån hos Hedin Bil Finans, försäkring via Hedin Bil Försäkring som vi har i samarbete med IF Skadeförsäkringar...
Read more

Tonfiskgratäng med potatis och hollandaisesås


tonfiskgratäng med potatis och hollandaisesås

vanlig potatis, ris eller pasta med sötpotatis för att gå ner i vikt eller äta "nyttigare". Sötpotatis är först och främst en rotfrukt och inte en variant av potatis som namnet lätt kan få konsumenten att tro. Salta och peppra, gärna citronpeppar. 4 portioner 800 g hel laxsida 1 knippe dill, finhackad 1 knippe gräslök, finhackad 1 citron, rivet skal och saft salt nymalen svartpeppar, hollandaise 4 äggulor 0,5 citron, saften 300 g smält smör vitpeppar, servering 400 g grön sparris nykokt delikatesspotatis 1 citron. Sierra de Goldsmith, leg. Sammanfattning, sötpotatis innehåller alltså mer kolhydrater och något mindre protein än vanlig potatis. Det är absolut inte fel eller onyttigt att äta sötpotatis men det känns ganska absurt att människor som skyr potatis som pesten samtidigt frossar i sötpotatis, när det är så lika nutritionellt. Välj laxkotletter eller bitar av filé med eller utan skinn. Potatis har tyvärr fått ett oförtjänt dåligt rykte, vilket är synd eftersom det är ett riktigt bra livsmedel med högt näringsvärde och som mättar bra. Förhoppningsvis kan den här jämförelsen leda till att fler vågar äta vanlig potatis igen och att man kan se hur lättpåverkad man är när ett visst livsmedel (sötpotatis) plötsligt blir legitimerat och ett annat livsmedel (potatis) blir bannlyst inom hälsobranschen och själv formas att tro. Skrivet av, kalle 17:42.

Receptet är nu uppdaterat med länk till recept på äkta hollandaisesås. Visst kan man fuska med pulversås om man har bråttom men det blir inte lika gott och det är inte heller så nyttigt med härdat. En välsmakande tonfiskgratäng med tomater. Varva skivad potatis med krispig purjolök och mumsig tonfisk. Gör en klassisk äggstanning med crème fraiche, riven ost och kryddor.

Det är en ört som tillhör familjen vindeväxter. Sötpotatis tillhör inte ens samma släkte som potatis, men det äts av många som ett alternativ till potatis vilket gör den här jämförelsen relevant. Lax med skinn är lättast att grilla. Fram för allt tror jag att många tror att sötpotatis innehåller mindre kolhydrater och kalorier än vanlig potatis, vilket alltså inte stämmer. Energi: 70 kcal, protein:.7 g, kolhydrater:.4. Svar till Marcus, skrivet av, susanne 22:09. De är relativt jämförbara när det gäller kaloriinnehåll, men sötpotatisen är något mer energirik.

Varför inte se nyansernas och sluta kategorisera livsmedel som nyttiga eller onyttiga? De är förvånansvärt lika i näringsvärde, till skillnad från allmän tro. . Grilla sedan klart laxen på skinnsidan som ju kan bli bränd utan att det gör något. Dietist Källor: Livsmedelsverket Dietist. Tillägg, 3/5-2014: Det stämmer inte att sötpotatis är en rotfrukt. Jag gillar fisk med hollandaisessås. Välj själv efter smak och tycke, helt enkelt! Kolhydrater:.1, fett:.1 g, fiber:.0 g, mineraler (mg Kalcium: 3 0, Järn:.6, Magnesium: 25, Fosfor: 47, Kalium: 337, Zink:.3.


Sitemap