Main Page Sitemap

Most popular

En anrik musikaffär innanför fd Musikhallens, Boogie Music och Musikbörsens väggar ligger idag vår 360 kvm stora butik. Lägg till en vänlig, engagerad och kunnig..
Read more
Annons, ekenveds Begravningsbyrå Att mista en nära anhörig är en av livets mest omvälvande händelser. På Ekenveds Begravningsbyrå hoppas. Kärcher Biltvätt in Sverige Car Wash..
Read more

Lunds universitets 350-åriga firande


lunds universitets 350-åriga firande

författare, folkkära underhållare, framträdande politiker eller kändisar på annat sätt, så har Lunds universitet genom århundradena huserat ett otal akademiska lärare och studenter som i dag är mer eller mindre bortglömda trots att. Vi möter den judiske docenten som kanske inspirerade en av Tegnérs dikter, liksom garvarsonen från Karlskrona som ansågs lärd nog för att bli professor i samtliga fakulteter, men alltid snubblade på målsnöret till de högre tjänsterna. En lättsam men lärd lundaläsning, rikt illustrerad med intressanta bilder. Swedish, pages (from-to) 699713, journal, statsvetenskaplig tidskrift, volume 119, issue number. Här finns den i historieskrivningen länge borttappade första studentskan i Lund, här finns den blivande historikern som återupptäckte en utdöd växtart, här finns filmpionjären som aldrig riktigt slutade att vara student, och här finns den kavata läkardottern som blev den första kvinnan att ställa sig. State, published - 2017 Nov, satyricon stockholm peer-reviewed, yes. Lundensare, universitetsöden under fyra århundraden, en annorlunda, mikrohistorisk belysning av Lunds universitets 350-åriga historia. Home, research Outputs, lunds universitet 350 år, authors. More Close Select an option. Paradisgatan 5C, Lund, 22100 Lund, Sweden.

Lunds universitet 350 år, lund, universitylunds universitets 350-åriga firande

I drygt 13 månader harlunds universitets 350-åriga firande

Butik lundsbrunn, Lunds universitets bibliotek universitetsbiblioteket (ub, Godset lundsgaard,

I elva kronologiskt ordnade kapitel låter författaren oss möta en rad individuella människoöden, men belyser samtidigt, genom dessa personer, olika aspekter av akademiskt liv i Lunds universitet likaväl som av svensk och internationell kulturhistoria i allmänhet. Organisations, research areas and keywords, history, original language. Här samsas teologiprofessorn med den märkliga skäggväxten och den ryktbara hustrun med den skeppsbrutne sjöofficeren som skrev landets första avhandling på svenska. Org, Lund, Paradisgatan 5S, 223 50, Sweden. LBS Lund, bredgatan 10, Lund, 222 21, Sweden. Luff - Lund University Foreign Friends. Lunds universitets 350-årsjubileum pågick mellan den 19 december 2016 och den och lyckades sätta strålkastarljus på universitetets utbildning, forskning, innovationer, samarbeten och historia. Här återfinner vi den unge friherren som blev rektor redan som student och senare inledde en affär med den engelske kungens älskarinna. Vi har skapat ett jubileumsmagasin som ger en tillbakablick på ett urval av de aktiviteter, evenemang och festliga arrangemang som verksamheten organiserade under jubileets drygt 13 månader. De kommande fyra inläggen är utdrag ur magasinet och de får avsluta uppdateringen på denna jubileumsblogg. I boken, lundensare lyfter lundaprofilen Fredrik Tersmeden fram en handfull sådana människoöden från universitetets äldsta tid till 1900-talets första hälft. Många av bokens karaktärer har aldrig tidigare fått sina liv skildrade i bokform, och vissa av historierna som författaren presenterar är sådana som i decennier legat undangömda och bortglömda i arkiven. .

Title "Lunds universitet 350 aar author "Anders Jarlert year "2017".
Lunds universitets 350-årsjubileum pågick mellan den 19 december 2016 och den och lyckades sätta strålkastarljus på universitetets.
Lunds universitet firar 350 år av utbildning och forskning.
Lär dig något nytt från dagens professorer och forskare!


Sitemap