Main Page Sitemap

Most popular

Tack vare Internet så kan vi se på Allsvenskan och annan fotboll online helt lagligt. Du kan då välja om du vill streama MFF Hammarby..
Read more
Lunds Universitet Region Skåne Östra Mellansverige Nod: NovaMedTech Linköpings universitet Mälardalens högskola Örebro universitet Landstinget i Västmanland Södermanlands läns landsting Örebro läns landsting Östergötlands läns..
Read more

Advokatsamfundet disciplinnämnd


advokatsamfundet disciplinnämnd

och är inte känslig för små och stora bokstäver. Stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz har anklagats för saltade fakturor och en tuff ledarstil. Flera vittnesmål om hennes ledarskap och uppgifter om överdebitering gjorde att Advokatsamfundets disciplinnämnd i samband med granskningen beslutade att inleda en utredning kring Elisabeth Massi Fritz. Expressen skrev också i våras om hur stjärnadvokaten förvägrades betalt för de arbetskostnader som hon menade att hon haft under arbetet vid den uppmärksammade Mantorpsrättegången. Samtidigt begärde denne att förhandlingarna skulle ställas. Rätten skrev i domen att summan var väl tilltagen. Samfundet är en privaträttslig sammanslutning, där landets alla advokater ingår. Inte fanns några som helst bevis för de grova anklagelserna om överdebitering. Jag har lämnat in tusentals med sidor på fakturor mm för många år och underlaget styrker mitt påstående.

Ola Betjeman heter en av de advokater som företrädde Vikbolandets Fastighets AB i den uppmärksammade rättsprocessen kring Ållonö-slott som följde och avslutades för drygt ett år sedan. Anledningen är uppgifter som framkom tidigare. Malin Wernström, när den den gamla slottsägaren Anders Sydborg gick i personlig konkurs 2014 tog konkursförvaltaren Ållonö slott som säkerhet. Den 7 december fick tingsrätten veta att Ola Betjemann åter företrädde Vikbolandets Fastighets AB i de aktuella målen. Det här är en konstig ordning, vi får ett beslut men vi får inte se vad skälen.

Advokatsamfundets högsta företrädare, generalsekreteraren Anne Ramberg, och fyra ledamöter ville till och med att Massi Fritz skulle uteslutas. På advokatsamfundets hemsida säg att en advokat, enligt rättegångsbalken, är skyldig att iaktta god advokatsed. På motsvarande sätt kan europeiska medborgare söka efter svenska advokater. Vad god advokatsed är avgörs av Advokatsamfundets disciplinnämnd och styrelse. Advokatsamfundet har nu beslutat att ge Ola Betjemann en erinran för att ha försökt förhala rättegången mellan slottsherren Anders Sydborgs konkursbo och Vikbolandets Fastighets. Samfundet beslutade också att Massi Fritz får betala kostnaderna för sitt eget försvar, en kostnad på 218 000 kronor. Men korv och äpple fyllda ekollon squash välsmakande video tingsrätten avslog hans önskan. Vi får helt enkelt avvakta till den tionde september då vi har fått se dem. Den advokat som bryter mot god advokatsed kan få någon typ av bestraffning som antingen är en erinran, en varning som kan kombineras med en straffavgift på högst 50 000 kronor och till och med uteslutning.

Advokatsamfundet - Att bli advokat
Advokatsamfundet - Sök advokat
Advokatsamfundet - Vad är en advokat?
Advokaten Elisabeth Massi Fritz varnas


Sitemap