Main Page Sitemap

Most popular

För upplysningar om övriga priser. Dunkers Kulturhus, de magnifika rhododendronodlingarna på Sofiero, den doftande rosenträdgården på Fredriksdal och Kärnan är några av Helsingborgs stoltheter, som..
Read more
Skicka mig erbjudanden och kampanjer från tredje part. We will use your data to help us create your account. Läs mer, jag förstår. Ge omdöme..
Read more

Svenska och norska likheter


svenska och norska likheter

Danish spoken in Swedish 'norska är danska med svenskt uttal som den norsk-amerikanske språkmannen Einar Haugen sade. Forskning har visat att de tusen vanligaste orden i danska, norska och svenska är desamma. Det är inte alltid som man tror. (svenska) Jeg bor på landet/i byen. Gab, mad, rig (da). Danskarna reducerar till exempel en del ljud; drar ihop orden. Östnordiskan blev till svenska och danska. Jag tar imot all hjälp som jag kan få (tro mig jag behöver det).s Detta är min första tråd så förlåt om jag har gjort något fel. Och det på språkliga grunder.

De slår till och med norrmännen. I tal brukar det inte vara svårt, eftersom uttalet av språken är så olikt. Tittar man på hela Norden är färingarna allra bäst på att förstå andra nordbors språk. Er du sikker på at du er betre, Ina?

Tydligare skillnader finns mellan dem och svenska. På så vis blev de fortsatt lika. Tänk bara på svenska ord som fråga, fönster och snål där danska/norska har spørge/spørre, vindue/vindu och gerrig/gjerrig. För 1500 år sedan talade de flesta i Skandinavien detta gemensamma språk.

De flesta som skriver nynorsk bor i Norges sydvästra delar. Falska vänner Du får mycket gratis om du kan svenska och vill förstå norska eller danska. Norrmän med koll, skandinaver har lättare att förstå texter än tal på grannspråken. Det som har komme over meg. I Norden talas språk från tre olika språkfamiljer: den nordgermanska (danska, färöiska, isländska, norska, svenska uraliska (finska, samiska) och eskimåiska-aleutiska (grönländska). Jag har en uppgift att skriva en resonarande text om Norskan och jag är fast på likheter och skillnader mellan Norskan och Svenskan.


Sitemap